Menu

Schuldhulpverlening

Wanneer u er niet uitkomt met uw schuldeisers, kunt u schuldhulpverlening aanvragen. Hiervoor kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met de gemeente, via tel. 14 0255. Voor schuldhulpverlening van de gemeente komt u in aanmerking als u (dreigende) schulden heeft die u niet zelf kunt oplossen. Komt u ervoor in aanmerking, dan is de ondersteuning gratis.

Hulp bij schulden

Meldt u zich bij de gemeente voor hulp bij schulden, dan plant een medewerker van de gemeente een afspraak met u in. Naast een gesprek met de gemeente voert u ook een gesprek met een maatschappelijk werker van Socius. De medewerker van Socius bekijkt welke begeleiding u nodig heeft bij uw financiële problemen.

Is de uitkomst dat een gemeentelijk schuldhulpverleningstraject nodig en mogelijk is? Dan krijgt u hulp van PLANgroep. PLANgroep voert het schuldhulpverleningstraject uit. De medewerkers van PLANgroep brengen uw situatie in kaart en treffen een regeling met uw schuldeisers. Een hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

De stichting Maatjes voor Schuldhulp IJmond biedt begeleiding bij financiële schuldenproblematiek van particulieren in de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen. Doel: preventie en hulp bij het oplossen van de problematiek (https://schuldhulpmaatje.nl/locatie/ijmond/).

Startpunt Geldzaken is een samenwerking van het Nibud en partners, om u te helpen bij uw geldzaken. Het stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Kijk voor meer informatie op de website van Startpunt Geldzaken.

Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie.

Budgetbeheer

Soms is het nodig dat de schuldhulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen er dan voor dat uw vaste lasten van dit inkomen betaald worden. Elke week of maand krijgt u een deel van uw inkomen om boodschappen van te doen. Dit heet budgetbeheer. Het uiteindelijke doel is dat u uw geldzaken weer onder controle hebt en zonder schulden verder kunt.

Ondernemers met geldproblemen

Bent u ondernemer en heeft u financiële problemen? Neem dan contact op met 155-Help-een-bedrijf. In opdracht van de gemeente Velsen ondersteunt 155 ondernemers die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Kijk voor meer informatie op de website van 155.

Organisaties

Schuldhulpverlener

Juridisch Loket of rechtswinkel

Juridische Praktijk Dieudonnee

 06-51 75 39 59 juridischepraktijk.nlAchterweide 131902TACastricum

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod