De meeste kinderen doen graag samen leuke dingen. Het is vervelend als uw kind niet mee kan doen met clubs en activiteiten. Wat kunt u doen?

Samen buiten spelen of sporten

Stimuleer uw kind om met andere kinderen iedere dag buiten te spelen. Zo komt uw kind toch aan veel beweging. En het kost geen geld. U kunt uw kind ook stimuleren fietstochten te maken, te gaan hardlopen of te sporten op een veldje bij u in de buurt.

Daarnaast geeft de gemeente Velsen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen de gelegenheid om gratis te zwemmen en gratis naar de speeltuin te gaan. Meer informatie over gratis zwemmen en gratis spelen op de website van de gemeente Velsen.

Bijdrage van gemeente voor sport en cultuur

De gemeente Velsen kan voor kinderen uit arme gezinnen een bijdrage geven voor de kosten van sport en cultuur. De vergoeding is bedoeld voor kosten zoals lidmaatschappen van sportclubs of verenigingen, muzieklessen, muziekinstrumenten of sportkleding. Uw kind moet tussen de 4 en 18 jaar zijn. Meer informatie over de voorwaarden en de aanvraag vindt u op de website van de gemeente Velsen.

Kindgebonden budget

Voor kinderen jonger dan 18 jaar krijgt u kinderbijslag. Maar voor mensen met een laag inkomen of lage uitkering is er ook een kindgebonden budget. Heeft u recht op een kindgebonden budget dan krijgt u vanzelf bericht van de Belastingdienst. Maar u kunt het ook zelf aanvragen als u niets hoort.

Tips

Misschien heeft u ook nog iets aan de volgende tips:

  • Bij de bibliotheek kan uw kind gratis boeken lenen (en vaak ook tijdschriften). Voor kinderen tot (meestal) 18 jaar betaalt u geen lidmaatschapsgeld.
  • Vakantie hoeft niet duur te zijn. U kunt bijvoorbeeld huizen ruilen, of op iemands huis passen. Voor kinderen uit gezinnen met weinig geld zijn er betaalbare vakantiekampen.

Organisaties

Bibliotheek

Bibliotheek Velserbroek

 023-53 81 901 bibliotheekvelsen.nlMaan Bastion 4761991RHVelserbroek

Uitleenpunt Huis ter Hagen

 0255-52 53 53 bibliotheekvelsen.nlLodewijk van Deyssellaan 2541985CVDriehuis

Uitleenpunt De Moerberg - Bibliotheek Velsen;

 0255-52 53 53 bibliotheekvelsen.nlZuiderkruisstraat 741973XMIJmuiden

Gemeente

IJmond Werkt!

 0251-27 90 00 ijmondwerkt.comStationsplein 481948LCBeverwijk

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod